Начало Други Българин блесна за пореден път с качества и шампионска сила на световния подиум
0

Българин блесна за пореден път с качества и шампионска сила на световния подиум

Българин блесна за пореден път с качества и шампионска сила на световния подиум
0

Ивайло Христов, Българският шампион трибоец в категория до 120 кг, завоювал досега три световни и четири европейски титли, бе обявен от EPF за трибоец на годината за 2015.

Изборът на EPF на трибойци на годината се базира върху най-висок резултат по Уилкс на Европейски и Световни първенства. Състезателите трябва да са участвали и на Европейско, и на Световно първенство, като се брои най-високият сборен резултат в трибоя. За 2015 г. са избрани следните състезатели:

Магдолна Петроцки – Унгария (безекипировъчен трибой);
Ивайло Христов – България (безекипировъчен трибой);
Лариса Соловьова – Украйна (екипировъчен трибой);
Сергей Белый – Украйна (екипировъчен трибой);

2015 е силна година за Ивайло. На Европейското първенство в Пилзен, Чехия, провело се през месец март, той кляка с 340 кг., бута от лег 217, 5 кг. и дърпа 355 кг. тяга и грабва златото с трибой от 912.5кг – нов европейски рекорд! За десерт става и Шампион на Шампионите по Уилкс.

Идва лятото на 2015 и през Юни Ивайло се спасява от Софийските жеги в ледената прегръдка на Финландия, за да попътува до гр. Сало, да се раздаде във финландската сауна и дълбоки снежни преспи и между другото да спечели среброто на Световното първенство по безекипировъчен трибой, подобрявайки собствения си европейски рекорд от Чехия с 15 кг. – кляка с 342,5 кг., бута 222,5 кг. и дърпа 362.5 кг., поставяйки нов европейски рекорд с трибоя си от 927,5 кг.

Нищо чудно, че малка България е мразена, а Българите сме демонизирани по широкия болен свят на западналата псевдоцивилизация – силните и талантливите винаги са мразени от слабите и бездарните поради страх и завист.

Но талантът винаги намира своя път и и избива като лъч светлина през решетките или струя вода в пустинята. Качествата, волята и тежкият труд получават заслужена оценка и награда. Едно е сигурно – можем да покажем на големите и богати нации как се става шампион в сурови условия и с оскъдни средства, но с нечовешки хъс и любов към тренировките и ВЪПРЕКИ международната междубедрена политика към България в сферата на спорта и във всички други сфери.

Ивайло, поздравления! Тая година – трибоец на Европа, догодина – трибоец на Света!

Желаем здраве, сила и огромни успехи през новата 2016 година на Ивайло и на всички останали Български атлети и трибойци – начинаещи, напреднали или ветерани, про или любители! Нека през новата година вдигнете по-тежки гири и прогресирате във всяко измерение на живота! Тренирайте и надъхвайте другите да тренират!