България ще участва с 78 бойци на Европейския шампионат по таекуондо ITF | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други България ще участва с 78 бойци на Европейския шампионат по таекуондо ITF
0

България ще участва с 78 бойци на Европейския шампионат по таекуондо ITF

България ще участва с 78 бойци на Европейския шампионат по таекуондо ITF
0

България ще участва със 78 състезатели в отделните възрастови групи на Европейския шампионат по таекуондо ITF. Надпредарата ще се проведе в Римини (Италия) от 2-ри до 8-ми април.

Българската делегация за първенството включва общо 103 души, като в това число състезатели (треньори, деца, юноши, младежи, девойки, мъже и жени), официални лица, съдии, лекари и рехабилитатори. Подбрани са състезатели от цялата страна. Националите се готвят двуразово в Благоевград под надзора на Гранд мастер Ким Ун Чол – 9 дан, като лагерът им продължава вече близо месец.

„Подготовката върви нормално и по план. Селекцията на състезателите е от цялата страна и се радвам, че всички полагат толкова усилия в тренировъчния процес. Така и трябва, за да им бъде по -лесно на състезанието в Римини – коментира Марио Богданов, вицепрезидент на БФ Таекуондо ITF пред БТА. –  Вярвам, че всеки ще даде максимума от себе си за спечелването на медал от Европейското първенство.  Не искам да правя прогнози за класирания и да споменавам имена, защото всеки може да стигне до първото място и да сложи златния медал на гърдите си в името на България.“

Българският отбор тръгва за Римини в неделя.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.