Начало Други Интригуващ финал на турнира по сумо Нацу Башьо (ВИДЕО)

Интригуващ финал на турнира по сумо Нацу Башьо (ВИДЕО)

Интригуващ финал на турнира по сумо Нацу Башьо (ВИДЕО)
0

Страхотна битка за титлата се разигра на големия майски турнир по сумо „Нацу Башьо“, който се проведе в японската столица Токио.

В среща от последния 15-и кръг едноличният лидер „озеки“ Терунофуджи загуби от втория във временното класиране преди този кръг – „озеки“ Такакеишо и така двамата се изравниха на върха с по 12 успеха и 3 поражения.

Това наложи нов сблъсък между тях, който да определи шампиона.

В плейофната битка за трофея ролите се размениха и победата грабна „озеки“ Терунофуджи с хватката „хатакикоми“. Това беше втора поредна титла за монголския сумист и общо 4-а от големите турнири, с което най-вероятно той ще се превърне в следващия „йокодзуна“(най-високият ранг в японското сумо).

Българинът Даниел Иванов – Аоияма, който страдаше от контузия и не се очакваше да вземе участие в майския турнир „Нацу Башьо“, допусна трето поражение, падайки от „меагашира-10“ Теруцуйоши. Елховградчанинът приключва надпреварата с актив от 4 победи, 3 загуби, а в първите 8 срещи не се качи на дохьото поради контузия.

Поради контузии надпреварата пропуснаха и двамата сумисти с най-висок индивидуален ранг – „йокодзуна“ – Хакухо и Какурю.