Начало Други Марк Христов влезе в топ 60 след Големия шлем в Тел Авив

Марк Христов влезе в топ 60 след Големия шлем в Тел Авив

Марк Христов влезе в топ 60 след Големия шлем в Тел Авив
0

Марк Христов направи страхотно изкачване в световната и олимпийска ранглисти в категория до 73 кг. в джудото. Това е благодарение на чудесното му представяне на турнира от Големия Шлем, който се проведе в Тел Авив, Израел в края на миналата седмица.

В надпреварата родният джудист стигна 1/8-финалите, но там отпадна от сребърния медалист от европейско първенство Лата Шавдататуашвили от Грузия. Въпреки това, българинът взе 160 точки за 9-16 място, което е изравнено постижение за него от турнири от този ранг (Христов има още два 1/8-финала на Гранд Шлем в Париж и Гранд Шлем в Дюселдорф).

20-годишният джудист от днес е под номер 60 в световната и в олимпийската ранглисти в категория до 73 кг. Това е изкачване с 6 позиции спрямо предходното му класиране.

В категорията на Христов олимпийските квоти се затварят на около топ 40. Нашенецът има още време да стигне до заветната квота за Токио, защото от Световната федерация по джудо са определили 28 юни за крайна дата за актуализиране на ранглиста за квоти за Игрите в Япония.