Начало Други Мейуедър пробива и в автомобилните серии НАСКАР

Мейуедър пробива и в автомобилните серии НАСКАР

Мейуедър пробива и в автомобилните серии НАСКАР
0

Името Флойд Мейуедър-младши е на път да се запише в историята на още един спорт. Неговият отбор  „The Money Team Racing“ е на път да дебютира в автомобилните серии НАСКАР. Това е един от най-популярните спортове в САЩ.

Мейуедър е все по-близо до официален договор с организаторите на рали надпреварата, като неговият тим се очаква да се включи в „Daytona 500“ на 20-ти февруари. Става дума за най-престижното събитие в календара на НАСКАР (Националната асоциация за сезонни автомобилни състезания). То се провежда всеки февруари от 1959 г. насам на международната скоростна писта „Дейтона“ в Дейтона Бийч, Флорида. Състои се от 200 обиколки или около 4-километрова трилентова писта.

Звездният боксьор е прочут с изтънчения си вкус към луксозните автомобили. Флойд обяви намерението си да се занимава с автомобилни състезания през 2019 г., когато лицензира марката си TMT („The Money Team Racing“), но така и не се стигна до състезание.

Преговорите с НАСКАР се подновиха, след като бяха осигурени автомобил от следващо поколение, спонсор и шофьор. Шофьорът зад волана ще бъде американецът  23-годишният Каз Грала. Колата ще бъде с номер № 50 и това не е случайно, а е свързано с легендарната боксова кариера на Мейуедър – 50-те му победи на професионалния ринг.

Мейуедър няма да е първата популярна личност или спортист, който ще има свой отбор в НАСКАР. С такива се гордеят легендата на НБА Майкъл Джордан и певеца Питбул. Това обаче се превръща в едно от многото бизнес начинания на Мейуедър-младши.