Начало Други Преустановяват се спортните мероприятия в Габрово и Плевен

Преустановяват се спортните мероприятия в Габрово и Плевен

Преустановяват се спортните мероприятия в Габрово и Плевен
0

В областите Габрово и Плевен се преустановява провеждането на спортни мероприятия до второ нареждане. Това гласи заповед № РД-09-196/08.03.2020 г., подписана от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Нареждането е изпратено до всички лицензирани спортни организации и техните членове. На територията на останалите области от страната провеждането на спортни мероприятия ще се извършва без публика.

Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

Мярката е предвидена в заповед на Министерството на здравеопазването, издадена след днешното извънредно заседание на Министерския съвет и по препоръка на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Заповедта е приета като превантивна мярка срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19.

Същите мерки вече бяха взети в много страни по света. Японците гледат Големия пролетен сумо турнир в Осака единствено по държавната телевизия. В джудо бяха отменени няколко състезания, включително Гран при на Рабат. Ситуацията е подобна и в редица други спортове.

Отмениха Гран при по джудо в Рабат

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.