Начало Други Президентът на Иранския олимпийски комитет посрещна таекуондистите ни

Президентът на Иранския олимпийски комитет посрещна таекуондистите ни

Президентът на Иранския олимпийски комитет посрещна таекуондистите ни
0

На топло посрещане се радват националите в олимпийското ни таекуондо, които са на лагер в Иран. В следващите три седмици тимът ни тренира там, като част от подготовката си за олимпийските квалификации и Летните игри в Токио тази година.

Още в първия ден от пристигането си в иранската столица, президентът на Националния олимпийски комитет на Иран – Сайед Реза Салехи Амири лично приветства българския национален отбор, воден от селекционера Фарзад Золхадри. Националите ни бяха на посещение в местната федерация, където се запознаха и с шефа на местното олимпийско движение.

Амири изрази задоволството си от сътрудничеството между Българската и Иранската федерации, като лично поздрави Зохладри са работата си начело на българския отбор. 

След седмица към Иран ще отпътува и президентът на родната федерация Слави Бинев, който освен в подкрепна на отбора ни, ще проведе поредица от важни срещи с Министъра на спорта на Иран, президента на Иранския Олимпийски комитет, президента на Иранската федерация и други.