Начало Други Томас Бах: Отмяната на Игрите не стои на дневен ред

Томас Бах: Отмяната на Игрите не стои на дневен ред

Томас Бах: Отмяната на Игрите не стои на дневен ред
0

Президентът на МОК е категоричен в провеждането на Олимпийските игри в Токио през настоящата година

Томас Бах, който е президент на Международния олимпийски комитет (МОК) заяви пред „Ню Йорк Таймс“, цитирани от sportal.bg, че се разглеждат различни варианти, но отмяната на Олимпийските игри в Токио това лято не седи на дневен ред.

„Отмяната на Игрите не стои на дневен ред. Ние сме сигурни в успеха на тези Игри“, заяви Бах.

Олимпийският огън пристигна в Япония във вчерашния ден. Церемонията по посрещането му премина при възможно най-тесен кръг от зрители заради световната пандемия от коронавирус, която вече отне живота на над 10 000 души по целия свят.

„Не знаем каква ще бъде ситуацията през юли месец. Разбира се, че обсъждаме всякакви варианти, но го правим заедно с всички различни федерации и професионални лиги и 4 месеца преди старта все още не можем да дадем категоричен отговор“, сподели още Бах.

От МОК обявиха преди дни, че решение за отмяната на най-големия спортен форум на този етап е твърде рано да бъде взето, макар квалификациите в почти всички видове спорт все още да не са започнали.

„През последните четири години сме проигравали всякакви възможни сценарии, които биха попречили на провеждането на Олимпийските игри. Осъзнаваме, че светът се намира в екстремно сложна ситуация, но знаем, че всички се нуждаем от обединяващ символ на надежда, какъвто са Игрите. Все още не знаем колко дълъг ще бъде тунелът, в който се намираме, но се надяваме, че олимпийският огън е светлината в края на този тунел“, завърши Бах приветственото си слово при пристигането на огъня.

Страната домакин – Япония вложи в подготовката за Олимпийските игри 12 милиарда долара и очаква над 600 000 спортисти и чуждестранни зрители да пристигнат в страната. Президентът на МОК отбеляза, че финансовите интереси няма да бъдат водещи при определянето на крайното решение за съдбата на най-големия спортен форум.

#ОтговорниВкъщи

Вижте цялата церемония по пристигането на олимпийския огън в Япония: