Начало Други Владимир Далаклиев: Не спирам да тренирам вкъщи

Владимир Далаклиев: Не спирам да тренирам вкъщи

Владимир Далаклиев: Не спирам да тренирам вкъщи
0

Владимир Далаклиев продължава с тренировките дори и през карантинния период, в който е поставена страната ни поради разрастващата се пандемия от коронавирус.

„Като цяло се чувствам добре. Доста ни изненада това положение. Това е пречка за качествената ни подготовка. Не спирам да бъда активен. Не спирам да тренирам вкъщи. Изпълнявам техники и типични упражнения. Мисля, че може да се спаси положението и да съм в добра форма след като излезем от това положение. С треньорът ми Пламен Трънски поддържаме връзка. Поддържам комуникация и с останалите треньори и с федерацията. Хубаво е, че федерацията въведе това онлайн обучение. То е полезно за младите състезатели“ , заяви един от най-добрите ни таекуондисти пред БНР.

Бронзовият медалист в категория до 68кг. от Световното първенство по олимпийско таекуондо през 2017 година е на мнение, че въведената карантина в страната е правилен подход.

„Всички намираме варианти и начини да се приспособим към обстановката и смятам, че това ще ни направи по-силни. Това положение със сигурност ни се отразява. Бяхме в близост до квалификацията. Подготовката беше в краен етап, в който трябваше да покажем на какво сме способи и как сме подготвени“, посочи още той.

Таекуондистът ни коментира и възможността България да бъде домакин на европейската олимпийска квалификация през есента, за което намекна по-рано днес президентът на федерацията Слави Бинев в интервю за БНР.

„Няма нищо по-хубаво от това да сме на родна земя. Това за мен ще бъде много важно и ще е от голяма полза не само за мен, но и за останалите момчета“, завърши Далаклиев.

Припомняме, че Владимир Далаклиев застана зад инициативата на Българска федерация по олимпийско таекуондо, в подкрепа на българските медици„Бъди активен, но остани вкъщи!“. Тя е по повод продължаващото нарастване на бройката заразени с коронавирус у нас и по цял свят, което от своя страна налага мобилизирането на все повече лекари, които да спомогнат в борбата с вируса.

По последни данни на университета „Джонс Хопкинс“ заболелите от коронавирус в цял свят са над 1 432 000 души. Оздравелите са повече от 301 000, а починалите са над 82 000 души.

Снимки: Facebook

#ОтговорниВкъщи