Начало Други Владимир Далаклиев записа победа на престижен турнир в Иран

Владимир Далаклиев записа победа на престижен турнир в Иран

Владимир Далаклиев записа победа на престижен турнир в Иран
0

Националите ни по олимпийско таекуондо премериха сили с топ атлети на силния турнир „Супер лига“, който се проведе в Иран.

Родният тим прекара последните няколко седмици в азиатската държава, правейки сериозна подготовка под ръководството на Фарзад Золхадри.

Родните таекуондисти играха приятелски мач с отбора на „Azad University Team“ на престижната надпревара. Състезанието е ежегодно и за 4-та поредна година събира най-елитните състезатели от Иран.

Владимир Далаклиев завоюва победа за България след победа в своя мач с 9:7. След равни резултати срещу опонентите си, „златна точка“ реши мачовете на Фарзад Золхадри, Митко Джорджев, Кристиян Златев в полза на противниците им. С минимална разлика в резултата завършиха Александър Джорджев,Теодор Здравков и Даниел Ладжев.

В същото време стана ясно, че един от най-добрите международни съдии – Илия Димитров, вече е член на Съдийската комисия в Европейската Таекуондо централа.

Димитров е най-младият сред членовете на комисията, но не отстъпва по опит и възможности. Родният съдия е реферирал в най-значимите форуми – Световни и Европейски първенства, Гран При финали и кръгове, Световни купи и международни турнири от най-висок ранг. През 2016 г. влиза в състава на топ 50 съдиите за Олимпийските игри в Рио.

Илия е един от най-дейните международни арбитри в страната, организатор на семинари за съдии, треньори и състезатели. Престижният пост в Европейската съдийска таекуондо гилдия на Димитров е с мандат от 4 години, през които се очаква активна работа и отговорности за развитието на съдийството в Европа.