Начало Самбо и бойно самбо Марко Косев получи три награди за един ден

Марко Косев получи три награди за един ден

Марко Косев получи три награди за един ден
0

Днес в Пресклуб „България“ петкратният световен шампион по бойно самбо и рекордьор по титли Марко Косев бе зарадван с три награди. Най-напред предеседателят на федерацията доц. д-р Румен Стоилов му връчи чек от 5000 лв. След това уникалният боец получи значката „Златна България“ и ваучер за луксозен уикенд от Пампорово АД като спортист на месец ноември в традиционната анкета сред спортните редакции. За 5-ата си световна титла по бойно самбо Марко Косев спечели 11 гласа. Втори в медийната класация с 6 гласа е Ивайло Иванов, който донесе първата олимпийска квота за Рио в родното джудо. Останалите състезатели са: двукратният световен шампион по кикбокс Емануил Йорданов (4 гласа), бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви (2 гл.) и боксьорката Станимира Петрова (1 гл.).

На церемонията присъстваха също старши треньорът на националния отбор по бойно самбо Росен Димитров и авторитетният специалист и наставник по бойни техники д-р Стоян Саладинов.

Марко Косев благодари за наградите и отговори на пожеланието да удвои световните си титли с думите: „Догодина продължавам“. А това ще стане пред родна публика, тъй като в началото на декември 2016 г. страната ни ще е домакин на Световното първенство за мъже и жени. Националният треньор Р. Димитров изрази надежда нашите състезатели и в бойното, и в спортното самбо да завоюват на родна земя най-много медали от всички световни първенства досега. Треньорът благодари на федерацията и лично на доц. Стоилов за подкрепата. Марко Косев се похвали, че кипят строителни работи в залата на неговата новосъздадена школа за деца. Обектът се намира в столичния квартал „Младост“ върху терен от 1000 кв. м и ще отвори врати през май или юни догодина.

/sportal