Начало Самбо и бойно самбо Основната съперничка на Мария Оряшкова: Тя е прекрасна!

Основната съперничка на Мария Оряшкова: Тя е прекрасна!

Основната съперничка на Мария Оряшкова: Тя е прекрасна!
0

Да те уважат съперниците навярно е най-ценното отличие, което можеш да получиш в своята кариера.

Повод да бъде горда не само от професионалните си качества, но и от човешките си, сега има многократната световна и европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова. Националката на България получи много комплименти от основната си конкурентка в категория до 80 килограма Светлана Тимошенко.

Състезателката на Беларус победи Оряшкова във финала на Световното първенство в Букурещ миналата година, а в световната ранглиста e на втора позиция след българката. Сега  Тимошенко даде специално интервю за сайта на Международната федерация по самбо, след като през месец март триумфира със златото на Световната купа.

„Моята основна съперничка Мария Оряшкова отсъстваше на този турнир и много ми липсваше. Надявам се, че ще се срещнем с нея на Европейските игри в Минск. Искам да се срещнем на финала и по-добрата да победи. Извън тепиха ние сме много добри приятелки. Тя е прекрасна, много мила, искрена и комуникативна личност. Популярната спортна поговорка „врагове на тепиха, приятели извън него“ на нас особено ни подхожда“, казва една от най-добрите състезателки по самбо в света.

Снимки: FIAS

Тимошенко е фаворит за медал в категория до 80 килограма във всеки международен турнир по самбо, в който участва. На въпрос дали се подготвя по-специално за мачовете си срещу Мария Оряшкова, тя казва: „Не мога да кажа, че се подготвям по специален начин за нея. Първото нещо, за което си мисля е, че ако ми е писано и ако звездите са го предначертали – аз ще спечеля. А ако съдбата ми обърне гръб – Мария ще спечели“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.