Начало Самбо и бойно самбо Самбистът Осипенко – руският знаменосец на Европейските игри

Самбистът Осипенко – руският знаменосец на Европейските игри

Самбистът Осипенко – руският знаменосец на Европейските игри
0

Седемкратният световен шампион по самбо – Артьом Осипенко, ще поведе Русия на вторите Европейски игри. Майсторът на спорта оглавява делегацията на най-голямата държава в света.

„Самбото не е олимпийски спорт, но именно самбист е знаменосец на Европейските игри. Това е голяма чест за дисциплината и за самбистите по цял свят, не само в Русия“, признава Осипенко.

„Преди няколко месеца на спорта ни бе обърнато специално внимание от Международния олимпийски комитет. Сега правим още една крачка напред“, заяви боецът.

Откриването на Игрите ще бъде в Минск на 21 юни. Самбото ще се проведе на 22-23 юни в „Двореца на спорта“. 144 самбисти ще вземат участие в надпреварата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.