Начало ТОП Президентът на Международната федерация по айкидо посети НСА

Президентът на Международната федерация по айкидо посети НСА

Президентът на Международната федерация по айкидо посети НСА
0

Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) Вилко Врисман посети Национална спортна академия за среща с ректора проф. Николай Изов.

В разговорите взе участие ръководният екип на Българската федерация по айкидо – председателят Пламен Юруков и главният секретар Николай Димитров, както и проф. Лозан Митев – ръководител катедра „Мениджмънт и история на спорта“, доц. Тодор Маринов – ръководител катедра „Теория на физическото възпитание“ и Ирина Радевска – ръководител на Центъра за международна и проектна дейност на НСА.

В срещата бяха обсъдени съвременните тенденции за модерно провеждане на учебно-тренировъчен процес по айкидо, като президентът на Международната федерация изрази признателност към академичното ръководство за подкрепата и за отличното ниво на подготовка в Академията, която е сред малкото университети в света, предлагащи този спорт като специалност.

От своя страна ректорът проф. Изов запозна гостите с професионалните направления, по които в НСА се провежда обучение, представи базата и съоръженията, обхващащи подготовката по 69 вида спорт. Ректорът изрази готовността на Академията за сътрудничество с Международната федерация под формата на обмен на студенти и преподаватели от държави, членуващи в централата, а също и за обучение в магистърските програми на НСА и в курсове към Центъра за следдипломна квалификация.

Срещата завърши с посещение в Образователния и олимпийски център, където гостите научиха интересни факти за историческото развитие на Академията още от нейното създаване и разгледаха музейната експозиция.
Легендарният френски айкидо майстор шихан Кристиан Тисие пък ще проведе семинар в София. Събитието ще се състои от 12 до 14 май в Националния айкидо център на ул. „Никола Габровски“ №1 в Национална спортна база „Дианабад“.

Програма:

Петък (12 май):
19.00-20.30 часа

Събота (13 май):
10.00-11.30 часа
16.00-17.30 часа

Неделя (14 май):
10.00-11.30 часа

тагове: