Начало Киокушин Родни киокушин звезди положиха успешно изпити в НСА

Родни киокушин звезди положиха успешно изпити в НСА

Родни киокушин звезди положиха успешно изпити в НСА
0

Ново постижение към успехите си прибавиха трима от най-изявените ни и популярни киокушин бойци. Европейските шампиони Христо Георгиев и Георги Дойчев, както и бронзовият медалист от Световно първенство и носител на наградата за „Ярка победа“ от „Златен пояс 2020“ – Деян Братков, завършиха следдипломната си квалификация за „Треньор по карате“ към Национална спортна академия „Васил Левски“.

Тримата положиха държавен изпит по практика и теория след 2-годишното си обучение в НСА. Обучението бе проведено от 18 преподаватели на различни медико-биологични дисциплини, като сред тях бе и гл.ас. д-р Радослав Пенов, който е носител на „Златен пояс 2019“ за най-добър треньор на Националната асоциация на бойните спортове.

„Много съм доволен от практическото и теоретично ниво, както и от  дисциплината при цялото обучение“, каза професор Бисер Цолов, който е и ръководител на „Центъра за следдипломна квалификация“ към НСА „Васил Левски“. Той участва във връчването на дипломите.

След завършването на тази специализация курсисти стават квалифицирани треньори по карате и могат да практикуват треньорската професия не само у нас, но и по света.

Следващо обучение за треньор по карате ще започне през октомври 2021-ва, а в момента тече кандидат-студентската кампания за прием в НСА със специалност „Треньор по Карате“. Подаването на документи е до 10.07.2021. Приемът за редовно обучение е с ограничена бройка – 4 мъже и 2 жени, а всички медалисти от Европейско и Световно първенство по карате се класират  извън тази бройка.