Начало Джудо Теди Ринер и Хифуми Абе се завърнаха с гръм и трясък

Теди Ринер и Хифуми Абе се завърнаха с гръм и трясък

Теди Ринер и Хифуми Абе се завърнаха с гръм и трясък
0

Две от суперзвездите на джудо се завърнаха на татамито след Олимпийските игри в Токио. Теди Ринер и Хифуми Абе зарадваха всички свои фенове с участието си и показаната класа на турнира от Големия шлем в Будапеща, Унгария.

Френската ллегенда и десеткратен световен шампион спечели всичките си срещи в тежка категория с ипон. Ринер хвърли нидерландеца Йеле Снипе с впечатляваща учи-мата в големия финал и с това си гарантира златото.

Лидерът на „петлите“ показа впечатляваща форма пред Световното първенство таси есен, макар и в отсъствието на Крпалек, Тушишвили и още няколко от големите имена в дивизията.

Във вездесъщата категория до 66 килограма се завърна олимпийският шампион Абе. Японската звезда триумфира с титлата, като всички очакваха да има повторение на финала от Токио 2020 срещу Важа Маргвелашвили (Грузия).

Вместо това на финала японецът излезе срещу узбека Рахомжон Субхонов и направи едно от хвърлянията на турнира, соде с една ръка.

По-рано в надпреварата Хифуми се справи с Валиде Хяр (Франция), Херлен Ганболд (Монголия) и Ибрахим Алиев (Азербайджан). Абе показа отлични техники и зарадва феновете си в унгарската столица.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.