Начало Senshi Висок интензитет и житейски уроци белязаха тренировъчния SENSHI лагер

Висок интензитет и житейски уроци белязаха тренировъчния SENSHI лагер

Висок интензитет и житейски уроци белязаха тренировъчния SENSHI лагер
0

На един дъх премина третият ден от провеждащия се в момента тренировъчен летен лагер на SENSHI.

Заниманията в сряда преминаха под знака на изключително високото темпо и интензитет, а за капак на двете тренировъчни сесии участниците в лагера си спретнаха здрави спаринги, демонстрирайки умения от най-висока класа.

SENSHI инструкторите отново разделиха треньори и бойци на няколко групи, като участниците продължават да сменят преподавателите и методиките им.

Двете сесии стартираха със солидна заграявка и стречинг, които зададоха тона на предстоящите занимания. Семи Шилт накара бойците около него да започнат с коремни преси и упражнения за корема, а след това „Високата кула“ показа различни начини на изпълнение на една и съща комбинация.

Николас Петас наблегна на играта с ритници и онагледи как изглежда добрата защита на един от специалитетите му – лоу-кикът.

„Изграждайте атаките и комбинациите си като история. Плавно, но сигурно. Трябва да бъдете много търпеливи и да излъжете противника с вашата „история“. Да го накарате да си мисли, че знае какво ще направите“, насърчаваше датската киокушин каратека участниците.

На метри от него Ернесто Хуст демонстрира умения от най-висше естество за пореден път. „Г-н Перфектен“ караше бойците да добавят по нещо от себе си след всяка показана техника. Нидерландското величие обърна специално внимание на играта от далечна дистанция и на правилното позициониране на тялото.

„Трябва да знаете какво работи за вас и какво не и да не спирате да се подобрявате и в двете насоки“, сподели Хуст.

Сам Греко продължи с уроците за създаването на ъгли и за това как бойците да контролират мачовете си само чрез движение. След края на втората тренировка, Греко събра учениците си и ги мотивира с личната си история.

„Когато за втори път оперираха сърцето ми, докторът ме попита какво искам. Аз му казах, че искам да продължа да тренирам и да преподавам. Това е всичко за мен. Бойните изкуства са моя живот, а смисълът в него са това да предам наученото на вас“, заяви Греко, докато насядалите бойци около него го слушаха в захлас.

Шампионът на К-1 MAX и SUPERKOMBAT от близкото минало Алберт Краус отново се ангажира с най-младите бойци. „Урагана“ бе дейно подпомаган от Владимир Вълев-Питбула, който бе изключително активен в занятията и тренировките. Краус наблегна на защитата и сайд-степовете, карайки състезателите да правят по повече повторения на всяка една комбинация и техника.

Петер Артс отново се възползва от услугите на сина си Марчиано и натисна педала на газта, изтощавайки до максимален предел групата си. „Холандския дървосекач“ показа тънкости в играта от близка дистанция и умението да стоиш близко до опонента си, но да не получаваш удари.

„На ринга няма място за отпускане. Трябва да сте внимателни и готови за всичко, защото в кикбокса една секунда променя мачове“, заяви Артс.

Следобедната сесия приключи с обичайните молби за снимка от страна на участниците и обща снимка на всички в спортната зала.

Тренировъчният семинар на SENSHI продължава цяла седмица, а финал на лагера ще сложи 12-то издание на международната верига SENSHI.