Начало Видео Николай Йоргов – от самоуроците до професионалния ринг (ВИДЕО)

Николай Йоргов – от самоуроците до професионалния ринг (ВИДЕО)

Николай Йоргов – от самоуроците до професионалния ринг (ВИДЕО)
0

Той е от обещаващите ни бойци на професионалния кикбокс ринг.

Николай Йоргов бързо привлече вниманието си към себе си с участията си в професионалната бойна верига SENSHI. Агресивен стил, нокаути и огромен хъс демонстрира състезателят на столичния клуб „Армеец“.

Йоргов е сребърен медалист от Световното първенство по муай тай WMF (2019 г.) и от Световното първенство по карате киокушин KWU (2013 г.). Освен многократен републикански първенец, той  е шампион на Япония през 2011 г. и втори от шампионата по шинкен шобу през 2012 година.

Шампионският манталитет на Йоргов се проявява още преди да е тръгнал за големия спорт. Въпреки че няма при кого да тренира, когато прохожда в спорта, той отказва да се примири и сам намира пътя към големия спорт.

„Аз съм от град Горна Оряховица. Там нямаше клуб по карате. Започнах да тренирам в 5-ти клас, но треньорът ми само след 8 месеца трябваше да се премести в друг град – започва историята си Николай Йоргов в студиото на „BOEC.BG“. – Но аз не се отказах. Започнах да следя един сайт, където всеки пишеше своето мнение за тренировките в бойните спортове. Започнах да експериментирам – тренирал съм във фитнес, в гори, ставал съм в 6ч. сутринта преди училище, за да правя крос. Много голяма амбиция имах и исках един ден да бъда голям състезател. Трудно беше заради липсата на треньор – няма кой да те учи на техники и тактика, но с времето мисля, че успях да стигна едно добро ниво.“

Освен, че сам прожеда тренировките си, Йоргов успя да накара и свои връстници да участват в спарингите.

„Събирахме се в една фитнес зала. Купихме си протектори, каски, ръкавици… и си правихме някакви си наши спаринги с правила, които ние си измисляхме на момента.“

Това обаче не продължава дълго. Мотивацията на Йоргов го отвежда до клуб по карате киокушин във Велико Търново, до който той отива час и половина сам всеки ден след училище.

„Първото ми състезание беше само три месеца по-късно. Бях на 12. Когато станах на 15-сет бе и първото ми международно състезание. В Германия. Нокаутираха ме в първия ми мач. Но не се отказах и продължих. Много разочарования съм претърпял в бойните изкуства, докато не започва да завоювам победи. Така е и в живота. Няма как да започнеш да получаваш всичко наготово, докато не усетиш загубите и не претърпиш няколко поражения.“

Днес Йоргов е национал по муай тай, а във визитката си има и много международни участия с тима на България по карате киокушин.

„Когато бях малък толкова много исках да вляза в националния отбор… Когато влизах в сайта, за който ви споменах, виждах националите по карате киокушин, които ги бяха сложили със снимките им и отличията им. Исках да съм като тях“, разказва боецът.

Още много интересни истории от Николай Йоргов може да видите във видеото от предаването „BOEC.BG“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.