Начало Кикбокс и муай тай Шуменска крепост взе своето на още едно Държавно

Шуменска крепост взе своето на още едно Държавно

Шуменска крепост взе своето на още едно Държавно
0

СК „Шуменска крепост“ стана отборен шампион на Държавното първенство по кикбокс в стил „лоу кик“. На турнира във Варна шуменци защитиха короната си и триумфираха с отборната купа след 11 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.

Съставът беше воден от старши треньора Галин Методиев и помощниците Християн Тотев, и Иван Иванов. Може да се каже, че техните бойци се чувстваха като у дома си, защото в трите дни на надпреварата бяха подкрепяни от мощна агитка.

На второ място с общо 12 медала завършиха домакините от СК „Вокил“ – 8 златни, 3 сребърни и 1 бронзов. Трети се нареди друг варненски тим, СК „Боил“, с 16 медала – 6 златни, 6 сребърни и 4 бронзови.

Миналата година почетната стълба беше в същия състав, което говори за постоянството на тези три български клуба. За „Шуменска крепост“ вече можем да кажем, че триумфът е по навик, още повече в традиционната за отбора рингова дисциплина „лоу кик“.

Организаторите от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) оцениха високо представянето на всички участвали 34 клуба, които изпратиха 220 бойци за сблъсъците в многофункционалната зала на Първа Езикова гимназия.

Паралелно с Държавното първенство се проведоха турнири за деца по кикбокс и по муай тай. В тях участие взеха таланти на „Легия“, „Файт фактори“, „Вокил“, „Дунав“, „Терес“, ТИМ и „Павликени“.

Снимки: БККМТ

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.