Начало Киокушин Рекорден интерес към международния турнир по киокушин за Купа „Шумен“

Рекорден интерес към международния турнир по киокушин за Купа „Шумен“

Рекорден интерес към международния турнир по киокушин за Купа „Шумен“
0

Рекорд беляза поредното издание на международния турнир по карате киокушин за Купа „Шумен“. В тазгодишната надпревара се включиха 360 състезатели от 33 клуба.

За сравнение през 2021 г. броят на бойците бе 240 о т 25 клуба.  

И този път състезанието, което бе за всички възрастови групи, предложи много емоции, както на татамито, така и сред зрителите. Бойците демонстрираха огромно желание за победа, много от срещите бяха оспорвани и с неочаквана развръзка до последно, имаше и сълзи на щастие и разочарование.

Турнирът, който е под егидата на Българска карате киокушин федерация се проведе на 15-ти октомври в спортен комплекс „Плиска“. Организатор бе СКК „Киокушин – Шумен“.

Отборен шампион и носител на купата стана „Оками доджо“ от град Асеновград, а по традиция бяха раздадени и специални индивидуални награди.

Призът за „Боен дух“ в различните възрастови групи отиде при Йордан Рачев от „Сенши-до„ (Ловеч), Калоян Нанев от „Нихонто“ (Варна), Гено Иванов от „Цунами“ (Чирпан) и Васил Чалъков от „Оками доджо“ (Асеновград).

С купи за дебют бяха отличени Здравко Търлов от „Боец“ (Пловдив) и Михаела Лозанова от „Оками доджо“ (Асеновград), които станаха шампиони при първото си участие в състезание.

Право на участие имаха състезатели със степен не по-висока от 7 кю и участвали в не повече от 3 състезания. Надпреварата бе за момчета и момичета (8 г., 10 г., 12 г. ,14 г.), юноши и девойки – младша и старша възраст, мъже и жени, ветерани до 45 години и над 50 години.

ГАЛЕРИЯ от награждаването на Купа „Шумен“ – ТУК.