Начало Карате Огромен интерес към Световното по карате за всички стилове (СНИМКИ)

Огромен интерес към Световното по карате за всички стилове (СНИМКИ)

Огромен интерес към Световното по карате за всички стилове (СНИМКИ)
0

За трета поредна година Русия проведе Световно първенство по карате за всички стилове. Началото бе дадено за първи път през 2019-та година, а тази година страната успя да организира шампионата, въпреки продължващия военен конфликт.

Град Орел бе домакин не само на Световното първенство, но паралелно се проведоха още две големи състезания – Световното първенство за юноши и Международен фестивал по карате за всички стилове. Те се проведоха между 30-ти октомври и 5-ти ноември.

Общият брой на участници доближи почти 2200 бойци, като най-сериозен бе интересът при подрастващите. Заявки за първенството при юношите се получиха от 1541 каратеки. В Световното първенство за мъже и жени се впуснаха 395 бойци, а във фестивала участваха 237 души.

Имаше представители на Абхазия, Армения, Гърция, Иран, Казахстан, Куба, Република Беларус, Република Южна Осетия, Турция и домакините от Русия.

Състезанията се проведоха в три групи дисциплини на карате във всички стилове – пълен контакт, ограничен контакт и пълен контакт със средства за защита.

И трите събития бяха под егидата на Международната федерация по карате във всички стилове (IASKF), организирани с помощта на Федерацията по карате във всички стилове на Русия, както и с подкрепата на Министерството на спорта на Руската федерация и Департамента по физическа култура и спорт на Орловска област.