Начало Граплинг и BJJ 7 новини за граплинг турнира на Крейг Джоунс, който „отвлече“ едни от най-големите звезди в спорта

7 новини за граплинг турнира на Крейг Джоунс, който „отвлече“ едни от най-големите звезди в спорта

7 новини за граплинг турнира на Крейг Джоунс, който „отвлече“ едни от най-големите звезди в спорта
0

Австралийската граплинг звезда Крейг Джоунс обяви началото на турнир, който не просто ще бъде конкурентен на финалите на ADCC, но за кратък период от време отмъкна едни от най-големите звезди в спорта под носа на Мо Джасим. Надпреварата ще се проведе през август, а наградният фонд надвишава милион долара. Какво обаче трябва да знаем за дебютното издание на CGI?

  1. Турнирът ще се провежда веднъж в годината.
  2. Постъпленията от билети ще бъдат дадени за благотворителност, което значи, че надпреварата няма за цел да генерира печалби.
  3. Мач между Крейг Джоунс и мощната граплерка в женската дивизия Габи Гарсия наистина ще има.
  4. Състезанието ще може да бъде наблюдаване на живо в YouTube.
  5. Състезанието ще има уникален по рода си правилник – 3 рунда по 5 минути, които ще бъдат оценявани от съдии по 10-точкова системи. Моделът е близък до този на правилата в ММА и бокс.
  6. Вдъхновен от игровото поле на веригата Karate Combat, Крейг е решил да направи състезателния тепих с подобна визия и той ще бъде наречен „Alley“.
  7. Джоунс преговаря с „голямо име“, което потенциално може да се включи в супер двубой. Детайли обаче още не са ясни.

От момента, в който австралиецът обяви турнирния си проект, мнозинство от граплинг звезди мигрираха към него и обявиха, че няма да се състезават на финалите на ADCC. Сред тях са Фион Дейвис, Роберто Хименез, Андрю Такет, Ник Родригез, Ники Раян, Мейсън Фауър и ММА ветеранът Люк Рокхолд.