Начало ММА Мениджърът на Шон Стрикланд коментира бъдещето му

Мениджърът на Шон Стрикланд коментира бъдещето му

Мениджърът на Шон Стрикланд коментира бъдещето му
0

Шон Стрикланд отново е в голямата игра и очаква да получи мач реванш срещу Дрикус Ду Плесис.

Следващият двубой за титлата все още не е обявен, но светът очаква най-накрая да получи мач между шампиона Дрикус Ду Плесис и бившия шампион Израел Адесаня. Междувременно топ претендентите, Робърт Уитакър и Хамзат Чимаев, ще се сблъскат в UFC Саудитска Арабия следващия уикенд (събота, 22 юни 2024 г.). Последният вероятно ще определи следващия претендент за титлата. И така, къде остава последният бивш шампион Шон Стрикланд?

33-годишният Стрикланд наскоро се завърна в графата на победителите с победа с разделено решение над Пауло Коста на UFC 302 този месец (1 юни 2024 г.). След победата Стрикланд отбеляза как иска да се бие само за титла и е готов да изчака. Мениджърът му Ланс Спауд не очаква това да се случи благодарение на биткаджийския характер на „Тарзан“.

„Ако иска да се бори за титла, мисля, че е направил достатъчно“, каза Спауд пред MMA Mania в предаването  Sound & Pound. „Ако погледнете от 2023 г., той се е биел пет пъти. Той е с баланс 4-1, а единствената му загуба е от „DDP“ с близко разделно решение. Никой не е направил повече през последните 18 месеца от Шон. Така че идеята, че той трябва да се бие отново, за мен е малко налудничава.

„[Джаред] Каноние се е биел веднъж, а сега се бие два пъти“, продължи той. „[Хамзат] Чимаев се е борил веднъж. Адесаня – два пъти. „DDP“ два пъти, мисля. [Стрикланд] е най-активният боец в средна категория, освен Брендън Алън.“

Мисля, че изчакването е добра идея, не знам колко време ще продължи за Шон“ – завърши Спауд. „Дайте му два-три месеца, но ако го повикат за Австралия [на UFC 305 през август], ние сме готови да тръгнем.“