Начало Бокс Терънс Крауфорд се отказа от пояса на WBO, Брайън Норман е новият шампион

Терънс Крауфорд се отказа от пояса на WBO, Брайън Норман е новият шампион

Терънс Крауфорд се отказа от пояса на WBO, Брайън Норман е новият шампион
0

Терънс Крауфорд официално се отказа от пояса на WBO в полусредна категория, съобщава The Ring, тъй като WBO поиска той най-накрая да вземе решение за тегловната си категория, след като спечели титлата на WBA и временната титла на WBO в средна категория.

36-годишният Крауфорд стана световен шампион в четвърта тегловна категория на 3 август тази година и възнамерява да продължи да се състезава в средна или по-висока категория, но бъдещите му планове все още не са обявени.

Новият шампион на WBO в полусредна категория е 23-годишният американец Брайън Норман (26-0, 20 KO), който спечели временната титла на WBO в тази категория през май тази година, като победи Джовани Сантилан. Остава да видим дали Норман ще получи задължителна защита на титлата или WBO ще му позволи да направи доброволна защита на титлата.

В момента Крауфорд, който стана безспорен световен шампион в полусредна категория миналото лято, остава супер шампион на WBA в тази категория, но най-вероятно и WBA вече изисква от него да реши в коя от двете теглови категории – полусредна или първа средна категория – той иска да запази шампионската си титла. Редовният шампион на WBA е Еймантас Станионис , който скоро ще бъде единственият световен шампион на WBA в полусредна категория.