Начало ММА Робърт Уитакър вярва, че Ду Плесис ще победи Израел Адесаня

Робърт Уитакър вярва, че Ду Плесис ще победи Израел Адесаня

Робърт Уитакър вярва, че Ду Плесис ще победи Израел Адесаня
0

Робърт Уитакър се чуди дали Израел Адесаня ще се завърне като различен боец след най-дългата пауза в кариерата си в UFC.

Адесаня (24-3 MMA, 13-3 UFC) не участва в състезанията в продължение на 11 месеца, след като загуби титлата си в средна категория от Шон Стрикланд през септември миналата година на UFC 293. Междувременно Дрикъс Ду Плесис (21-2 MMA, 7-0 UFC) надделя над Стрикланд, за да вземе пояса в UFC 297.

Сега Адесаня ще получи възможност да си върне титлата, когато предизвика Ду Плесис в съботната главна битка на UFC 305 в RAC Arena в Пърт, Австралия. Въз основа на последните им излизания срещу общия им противник Стрикланд, Уитакър вижда план, по който Ду Плесис може да победи Адесаня.

„Дрикъс, в последния си двубой срещу Стрикланд, се движеше напред, оказа натиск върху Стрикланд, не позволи на Стрикланд да го направи, затвори играта му, беше много агресивна, претъпка това пространство, не позволи на Стрикланд наистина да намери ритъма, в който обича да се бие, и си тръгна с победа с решение“, каза Уитакър в своя „MMAracade Podcast“. „Струваше ми се, че е бавен и тромав, а след това ме удари в лицето“, казва Уитакър за Ду Плесис. „И това може би е едно от най-големите му оръжия, просто муха под радара, която кара хората да си мислят, че не е на висота, а след това влизаш с него и той те побеждава. … Вероятно Дрикус с решение. Вероятно, не знам.“