Начало Бокс Зеленски издаде незабавна заповед заради скандала с Усик

Зеленски издаде незабавна заповед заради скандала с Усик

Зеленски издаде незабавна заповед заради скандала с Усик
0

Световният шампион в тежка категория Олександър Усик бе освободен, след като миналата вечер бе задържан от полицията на летището в Краков. Украинският боксьор бе закопчан с белезници от полски служители на властта, което бе запечатано във видео, разпространено в социалните мрежи.

Стигна се до реакция от президента на Украйна Володимир Зеленски, като в крайна сметка Усик бързо е бил пуснат на свобода.

Бях възмутен от това отношение към нашия гражданин и шампион„, заяви Зеленски след случката. Той бързо възложи на министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиза и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавно да разберат всички подробности около инцидента на летището в Краков.

За Усик предстои реванш с Тайсън Фюри в края на декември. Усик е на 37 години и никога не е губил в професионалната си кариера (22 победи). През май 2024 г. той победи британеца Тайсън Фюри в двубой за титлата абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. През юни той се отказа от една от четирите титли на Международната боксова федерация (IBF), които притежаваше след майския двубой срещу Фюри.