Начало ММА PFL обещава по-голям бюджет за събитието си на 19 октомври от този на UFC „Sphere“

PFL обещава по-голям бюджет за събитието си на 19 октомври от този на UFC „Sphere“

PFL обещава по-голям бюджет за събитието си на 19 октомври от този на UFC „Sphere“
0

Най-голямата бойна карта, на която PFL някога е била домакин, ще се състои на 19 октомври в Рияд, Саудитска Арабия. „Битката на гигантите“ ще бъде домакин на мач за титлата Super Fight между Франсис Нгану и Ренан Ферейра и друг между Крис „Киборг“ Джъстино и Лариса Пачеко.

Мащабната карта ще бъде придружена и от огромен бюджет, който според PFL ще надхвърли бюджета на UFC за Noche UFC в „Sphere“ в Лас Вегас. Съоснователят на PFL Дон Дейвис говори пред New York Post за предстоящото събитие, като казва: „Разходите за тази битка са астрономически.

Дейна Уайт говори за събитието си в Sphere на стойност 20 милиона долара; това е повече. Бойците тук печелят повече. В картата тук, която ще бъде обявена, предстоят още големи битки. Тази цена за нас е по-голяма от неговата цена в The Sphere“, каза Дейвис.

Уайт изрази мнение, че бюджетът за високотехнологичното събитие е започнал от едва 8 млн. долара, но е нараснал до повече от 20 млн. долара по време на събитието. Продукцията е включвала шест минифилма, тактилни седалки, нови светлинни инсталации, дронове, холограми и др. След края на събитието Уайт обяви, че продажбите на билети са достигнали рекордните 22 милиона долара.