Начало Бокс Пенсионира ли се Джошуа след побоя от Дубоа? (ВИДЕО)

Пенсионира ли се Джошуа след побоя от Дубоа? (ВИДЕО)

Пенсионира ли се Джошуа след побоя от Дубоа? (ВИДЕО)
0

Антъни Джошуа (28:4) се видя принуден да отговаря на трудни въпроси по време на пресконференцията след най-тежката загуба в кариерата си от Даниел Дубоа (22:2) на „Уембли“. Промоутърът му – Еди Хърн, сам призна, че е бил против това „Ей Джей“ да застане пред медиите след този мач, но бившият двукратен световен шампион е настоял да се изправи пред микрофоните. Имено там той бе запитан, дали планира да се оттегли от професионалния бокс.

Даниел Дубоа нанесе най-тежкия побой в живота на Антъни Джошуа

Разбира се, че искам да продължа. Пробвахме се с победата, но нещо не ни достигна. Това не означава, че трябва да избягаме, а, че оцеляваме, за да се завърнем в друг ден“, сподели Джошуа.

34-годишният британец е най-горещото име в световния бокс от вече близо 10 години насам. Той записа някои от най-запомнящите се победи в новата история на спорта, като победи имена от ранга на Кевин Джонсън, Дилиан Уайт, Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Александър Поветкин, Кубрат Пулев, Анди Руиз (в реванша) и Франсис Нгану. Загубата в първия мач с Руиз бе приета за шока на века, защото до онзи момент никой не приемаше латиноамериканеца на сериозно. После се появи Олександър Усик, който е напът да се превърне в най-великия боксьор на своето време. Но срещата с Даниел Дубоа дойде по такъв убедителен начин от младия талант, че няма как човек да не се запита – не е ли време „Ей Джей“ да свали ръкавиците? Оказва се, че все още му е рано.