Начало Граплинг и BJJ Двалишвили предпочита граплинг вместо щанги за кондицията си

Двалишвили предпочита граплинг вместо щанги за кондицията си

Двалишвили предпочита граплинг вместо щанги за кондицията си
0

Шампионът в категория „петел“ на UFC Мераб Двалишвили направи любопитен коментар относно своята подготовка и подходът, който използва за изграждане на перфектна кондиционна форма. Познат със своето сериозно кардио, новият носител на колана в дивизията обясни, че тези физически качества са резултат от много интензивни тренировки по граплинг, вместо на традиционните подходи за изграждане на издръжливост и сила с тежести.

В скорошен разговор в подкаста на Джейк Шийлдс, Двалишвили разкри детайли за начина, по който тренира, за да бъде функционален и ефективен.

„Ако имам време тичам, но често пъти просто тренирам граплинг. По отношение на тежестите не вдигам толкова много, защото предпочитам да се боря“, коментира той.

Двалишвили държи рекорда в най-голямата ММА организация за най-много опити за събаряне на противник в една битка. Това се случи в сблъсъка с Пьотър Ян, когато Мераб атакува опонента си 49 пъти.

„Трябва да го правиш на тренировка и в спаринг, защото там е мястото, на което се учиш“, заявява още грузинецът, като допълва, че често пъти разиграва реални бойни сценарии преди битките, за да бъде максимално подготвен преди боевете в UFC.

Мераб има богат борцов бекграунд. Той е тренирал джудо, самбо, борба и БЖЖ, което го превръща в изключително опасен и способен граплер в дивизията на петлите. При последната си битка грузинецът спечели колана в категорията след отлично представяне срещу Шон О`Мали и тепърва му предстои да направи защита на пояса. В скорошно интервю мениджърът на братовчеда на Хабиб Нурмагомедов – Умар, заяви, че има огромно желание Умар да се изправи именно срещу Мераб, а подобен двубой има логика с оглед на чудесното представяне на младия Нурмагомедов в UFC. Подобен двубой несъмнено би бил истинско удоволствие за феновете на граплинга в ММА, защото и двамата атлети многократно показаха високо ниво, именно в този аспект на смесените бойни изкуства.