Начало ММА UFC плаща $375 млн. по дело срещу монополите

UFC плаща $375 млн. по дело срещу монополите

UFC плаща $375 млн. по дело срещу монополите
0

UFC е на прага да сключи сделка по делото „Лий срещу Zuffa“, след като снощи TKO Group (компанията-майка на UFC) внесе в съда предложението си в размер на $375 млн. за прекратяване на антимонополния процес, научихме от ESPN.

Делото датира от 2014 г. насам, когато Чун Лий обвинява UFC в противозаконни практики за обезпечаването труда на бойците във веригата. Твърди се, че по този начин се изкривява пазара на труда в професионалния спорт, а от това страдат и конкурентите, които биват задушавани в опита си да привличат най-добрите кадри в бранша.

Съдия Ричард Франклин Булваре-втори от Окръжния съд в Невада отхвърля предходното предложение на TKO през юли, когато компанията предлага $335 млн. за сключване на споразумението. Сега адвокатите на компанията смятат, че той ще се съгласи за размера на компенсацията и делото ще приключи до края на настоящата година.

Любопитен аспект на процеса е, че има заведени две дела, обединени в едно, но в случая се споменава единствено искът на Чун Ли, докато този на Каджан Джонсън (бивш състезател за UFC) не се упоменава в публикуваните документи.

тагове: