Начало ММА Размяна на обвинения между Алън, Имавов и френската антидопингова агенция

Размяна на обвинения между Алън, Имавов и френската антидопингова агенция

Размяна на обвинения между Алън, Имавов и френската антидопингова агенция
0

UFC Париж премина успешно от организационна гледна точка, но събитието във френската столица не премина съвсем гладко, както може би са се надявали от организацията. Една от причините е, че се заформи скандал около битката между Насурдин Имавов и Брендън Алън, след като американецът заподозря опит за намеса от страна на френската антидопингова агенция (AFLD).

Първо американецът се обърна към социалните мрежи, за да заяви, че френските допинг-ченгета са подложили него и колегата му Кевин Лий на прекомерно тестване около кантара за бойната гала, докато техните съперници са били освободено бързо, за да имат време за почивка в хотелските си стаи.

Треньорът на Имавов – Николас От, обаче отговори на Алън, като подчерта, че AFLD са подбрали четирима бойци, които да преминат през абсолютно същите процедури. Двама от тях наистина са американци, но другите двама са французи, а именно Тайлър Лапилус и Кевин Жузе. Той припомни, че при предходната гала във френската столица и Беноа Сен Дени е трябвало да дава тестове за кръв и урина непосредствено преди и след официалния кантар.

Брендън Алън твърди, че французите са обърнали специално внимание на американците, за да помогнат на своите сънародници, но такива доказателства засега не са известни.