Начало Бокс Ring постави Даниел Дубоа току под върха в ранкинга си

Ring постави Даниел Дубоа току под върха в ранкинга си

Ring постави Даниел Дубоа току под върха в ранкинга си
0

Ранкингът на Ring Magazine винаги е бил основен критерии за най-големите имена в бокса. Затова и обръщаме специално внимание на промените, които прави изданието. Този път впечатление ни направи позицията на Даниел Дубоа (22:2), след като защити служебната си титла от IBF след нокаут над Антъни Джошуа (28:4).

„Динамита“ вече е поставен под №2 в класацията, като пред него е само носителят на пояса на изданието – Олександър Усик (22:0), и бившия непобеден шампион – Тайсън Фюри (34:1:1).

Само допреди няколко години Дубоа бе считан за недостоен да бъде сред световния боксов елит. Загубата му от Джо Джойс (16:3) през есента на 2020 г. накара мнозина да се усъмнят в сърцето на изгряващата звезда. Той обаче опроверга критиците си с нова серия от 4 поредни нокаута над имена от ранга на Богдан Дину (20:5), Джо Кусуману (21:4), Тревър Брайън (22:2) и Кевин Лерена (30:3). Тогава дойде и шанса му срещу Усик, където едва не триумфира, но негов удар в трупа бе счетен за попадение в слабините и в последствие сам бе нокаутиран в 9 част. И ето, че стигнахме до там, че Даниел постигна нови нокаути над Джарел Милър (26:1:2), Филип Хъргович (17:1) и Антъни Джошуа, за да може най-накрая да получи признание за качествата си.