Начало Бокс Гоцев увери: Това не е театър, не е цирк, само един ще надделее

Гоцев увери: Това не е театър, не е цирк, само един ще надделее

Гоцев увери: Това не е театър, не е цирк, само един ще надделее
0

Това не е театър, не е цирк, само един ще надделее на 7 декември. Това каза промоутърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, на днешната пресконференция в хотел „Маринела“ преди мача за регулярната световна титла между Махмуд Чар и Кобрата в зала „Арена София“, предаде БГНЕС. На събитието, освен двамата боксьори и Гоцев, присъстваха още промоутърът на Чар – Ерол Чейлан, и легендата на българския бокс Михаил Таков.

„Такова събитие не може да се случи тук в град София без Кубрат. Искаме да благодарим на шампиона Махмуд Чар, който удържа на думата си. Предстои един голям мач. Това не е театър, не е цирк, няма написан сценарий. Само един ще надделее на 7 декември“, започна Гоцев и подчерта, че има подготвен резервен вариант при извънреден случай и нова травма:

Кубрат Пулев: Надявам се на зрелищен двубой, в който да победя

Ние сме подготвени за резервен боксьор при нов извънреден случай. Надяваме се да не се стига до там. На 7 декември ще бъде една истинска битка. Ще бъде една епична нощ и всяка една среща ще бъде подготвена с много добри противници. Очакваме поне 4 български боксьора. Тежката категория е короната на бокса. Ние продължаваме да пишем нашата история. Ибн Кейсън ще е тук“.

А относно евентуално участие на брата на Кубрат – Тервел, Гоцев сподели: „Местният любимец Тервел Пулев, ще имаме разговори с него, но той си решава. Първо трябва да се случи този мач. Ако един от тях е доминиращ, едва ли ще има реванш, но ако са равностойни, вероятно ще се стигне до такъв. Билети ще се продават от 12:00 часа днес в мрежата на Ивентим“, поясни промоутърът на Кубрат, говорейки за евентуален реванш между него и Чар.

Чар: Това ще е последният мач на Пулев, ще го пратя вкъщи при децата му

За мен е голяма чест след толкова години да съм до Кубрат във всички изпитания от дете до този мач за световна титла. Това, че съдбата му прави – моят баща, който е бивш боксьор, заедно са играли с неговия баща в един отбор. Голямо удоволствие е за мен да му помогна във всеки един момент. Пожелавам на двамата боксьори да са здрави и да направят всичко възможно да напълнят залата, за да стане едно шоу“, коментира Таков.

Благодаря за поканата от Кубрат Пулев и България. Добре е, че Махмуд Чар се възстанови след тази контузия. Не бяхме сигурни кога ще се случи този мач с Пулев. Двамата са джентълмени, но не таят добри чувства един към друг. За Пулев това е последен шанс да стане световен шампион за България и да остави едно голямо наследство. Пулев трябва да покаже повече в мача си с Чар отколкото показа срещу Игор Шевадзуцкий“, предупреди Кобрата промоутърът на шампиона Чейлан.