Начало ММА Никола Дипчиков разкри, че е бил предизвикан от Мурад Абдулаев

Никола Дипчиков разкри, че е бил предизвикан от Мурад Абдулаев

Никола Дипчиков разкри, че е бил предизвикан от Мурад Абдулаев
0

Никола Дипчиков (23:11) ще се завърне в клетката на ACA 181, за да срещне Мурад Абдулаев (22:7). Българинът междувременно признава в интервю за „Спортната джунгла“, че до този мач се е стигнало след отправено предизвикателство от руснака.

Трябваше да играя с него 2022-а. Две седмици преди мача нещо се случи и срещата пропадна. Сега за втори път организират мача. Сега вече официално е обявен. Той беше шампион на долната категория. Реши да се качи на среда. Направи две победи. След последния мой мач на един турнир в Москва му взеха интервю. Тогава изяви желание да желание да играем. Свързаха се с мен, а аз приех“, каза Дипчиков.

Българинът обаче не се намира в най-добрата си форма от 2022 г. насам, тъй като записа три загуби и две победи. Последният му успех обаче над Виталий Слипенко (16:7), предизвика фурор в спортния свят, защото бе една от най-впечатляващите победи до момента през годината.

ACA 181 ще се състои на 2 ноември в Санкт Петербург. В основната битка там Алберт Туменов (24:5) и Абубакар Вагаев (23:4) ще се бият за титлата на организацията в полусредна категория.