Начало Бокс Тим Цю вижда един човек на върха на пирамидата в супер полусредна категория

Тим Цю вижда един човек на върха на пирамидата в супер полусредна категория

Тим Цю вижда един човек на върха на пирамидата в супер полусредна категория
0

Австралийската звезда на бокса – Тим Цю (24:1), вижда един човек, който стои начело на изобилието от талант, което в момента изпълва супер полусредна категория. Това е бившият му съперник – Себастиан Фундора (21:1:1), който в момента държи световните титли на WBC и WBO, макар да гледа на него повече, като на човека, който държи най-значимите отличия.

70-килограмовата дивизия в момента е изпълнена с талант. Извират големи имена отвсякъде. Коланите се разделят на различни места, така че е хубаво да си част от тази дивизия в момента. Смятам да остана тук. В момента Фундора държи коланите, но не смятам, че е най-добрият“, каза Цю пред Boxing Scene.

През март двамата сътвориха един от мачовете на годината. Тогава неединодушно решение превърна Фундора в световен шампион, а сега той е в преговори с Терънс Крауфорд (41:0) за първата си защита.

В категорията виждаме още Върджил Ортиз (22:0), Израил Мадримов (10:1:1), Сергей Бохачук (24:2), Бахрам Муртазалиев (22:0), Кзандър Заяс (20:0) и Хесус Алехандро Рамос (21:1), така че определено човек може да се съгласи, че дивизията е изключително интересна.