Начало ММА Пеня: Харисън е твърде тежка, очевидно е, че вече трудно се справя с кантара

Пеня: Харисън е твърде тежка, очевидно е, че вече трудно се справя с кантара

Пеня: Харисън е твърде тежка, очевидно е, че вече трудно се справя с кантара
0

Юлиана Пеня поставя под въпрос дали Кайла Харисън заслужава шанс за титлата.

Пеня (13-5 MMA, 8-3 UFC) се наложи над Ракел Пенингтън, за да си върне титлата в категория до 72 кг преди по-малко от две седмици на UFC 307. По-рано същата вечер Харисън (18-1 MMA, 2-0 UFC) победи Кетлен Виейра, за да се превърне в основен претендент.

Пеня обаче настоява да завърши трилогията си с Аманда Нунеш. Харисън разкри, че е пикала кръв по време на намаляването на теглото си за UFC 307, и вероятно ще се нуждае от известно време почивка преди следващия си двубой.

Пеня се възползва от възможността да каже, че Харисън не е готова за битка за титлата.

„Момичето иска да си вземе почивка, защото дори знае, че не може да се справи с теглото“, каза Пеня пред MMA Today. „Тя е твърде тежка. Очевидно е, че вече не може да се справи с първата битка, която е да стигне до октагона. Тя се нуждае от време за почивка. За мен това вече е загуба.“

Пеня не беше впечатлен и от представянето на Харисън на UFC 307, където тя надви бразилката, но за първи път в кариерата си пусна кръв в клетката. „Венецуелската лисица“ е готова да се бие с Харисън следващия път, но само ако Нунеш откаже битката.