Начало ММА Дейна Уайт беснее на ранкинга в UFC: Медиите повече няма да го редят!

Дейна Уайт беснее на ранкинга в UFC: Медиите повече няма да го редят!

Дейна Уайт беснее на ранкинга в UFC: Медиите повече няма да го редят!
0

Ранкингът на UFC е тема за сериозни дебати от известно време, тъй като шансове за шампионските титли получиха доста хора, които са в ниските редици на топ 15 в отделните дивизии. Изпълнителният директор на компанията – Дейна Уайт, обаче бе основният обект на критики за това, но се оказва, че и самият той не е доволен от начина, по който се определя класирането на неговите състезатели.

Оказва се, че ранкинг-системата в UFC се определя от медийни партньори, които дават своите предложения, данните се осредняват и крайният резултат се актуализира всяка седмица. Списъкът с медии обаче не е публичен и така на практика не е известно кои са хората, поемащи тази сериозна отговорност.

Не мога да понасят некомпетентността. Повече не мога да я търпя. Полудявам от нея. Няма да позволя повече на хора, които нямат представа за какво говорят, да имат отношение към ранкинга. Не издържам вече. Трябва да намеря решение. Утре имам среща с група от хора, които твърдят, че имат решение на проблема. Господи, дано да са прави, защото ще наложа промени. Медиите няма повече да контролират ранкинга на UFC“, заяви Уайт, цитиран от MMA Junkie.

Конкретните медии може и да не са известни, но е ясно, че сред тях има не само специализирани издания в смесените бойни изкуства, а попадат и регионални вестници и радиостанции, които са специализирани повече в обществения живот и политиката, отколкото в спорта.

Последният пример за несправедливо класиране е от мача между Алекс Перейра и Халил Раунтрий. Американецът бе поставен под №8 в полутежка категория, но този факт бе пренебрегнат при мачмейкинга. А загубата на „Бойния кон“ не даде никакво отражение в подреждането.