Начало Бокс Тим Цю разкрива какво е кръвта да се стича в очите ти в продължение на 10 рунда

Тим Цю разкрива какво е кръвта да се стича в очите ти в продължение на 10 рунда

Тим Цю разкрива какво е кръвта да се стича в очите ти в продължение на 10 рунда
0

Тим Цю (24:1) е една от най-ярките изгряващи звезди в световния бокс, въпреки загубата, която допусна през март от Себастиан Фундора (21:1:1) в спора за световните титли на WBC и WBO в супер полусредна категория. Именно онзи мач е на фокус в навечерието на завръщането за австралиеца на ринга този уикенд, когато ще се изправи срещу Бахрам Муртазалиев (22:0) за световния пояс на IBF в дивизията. В навечерието на срещата той споделя чувството кръвта да се стича в очите ти в продължение на цели 10 рунда.

Кръвта не е като водата. Кръвта е плътна и от нея ти притъмнява и започва да щипе“, каза Цю в интервюто си за Yahoo Sports.

Инцидентът, който беляза мача му с Фундора, стана в края на втория рунд, когато при една от агресивните си атаки попадна на лакътя на опонента си и така се отвори аркада в зоната между челото и линията на косата. Кръвта почти мигновено започна да се стича през средата на лицето на Тим, а усилията на кътмена в неговия ъгъл изглежда не даваха резултат, защото дори се наложи съдията да иска медицински преглед, за да е сигурен, че боксьорът може да се отбранява.

Усещах я различно и я виждах. Виждах как кръвта шурти надолу. След интервенцията на кътмена ми, който се постара да стори всичко, върнах се и още в следващия рунд си спомням как кръвта влезе в очите ми и ме заслепи“, каза още бившият шампион.

Аркадите в бокса най-често се отварят в областта около очите, тъй като там кожата е най-тънка, а костите са най-ръбести. Затова нерядко официалните лица бързо вземат решение да прекратят мачове с подобни необичайни инциденти, защото последствията представляват непряка опасност за здравето на атлетите.

Тим Цю обаче остана на ринга в пълните 12 рунда и трябваше да допусне първата си кариерна загуба, но в същото време срещата му със Себастиан Фундора се очаква да бъде номинирана за една от най-интригуващите битки през цялата 2024 г.

Австралиецът излиза на ринга на 19 октомври в Орландо, за да направи своето официално завръщане към екшъна.