Начало ММА Джамахал Хил към Халил Раунтрий: Дори не сме в една графа с него

Джамахал Хил към Халил Раунтрий: Дори не сме в една графа с него

Джамахал Хил към Халил Раунтрий: Дори не сме в една графа с него
0

Халил Раунтрий (14:6) може и да получи куп суперлативи за представянето си срещу Алекс Перейра (12:2) на 6 октомври, но бившият шампион в полутежка категория на UFC – Джамахал Хил (12:2), съвсем не е на мнение, че ги заслужава.

Начинът, по който Перейра победи Халил, нямаше да сработи срещу мен. Освен това аз бих победил Халил със същия стил, но много по-рано. Работел с ръцете? Моля ти се! Това е моя работа. Хората бързо забравят подобни неща. Ако някой си мисли, че Халил е на моето ниво, нека го видим да печели. Та ние дори не сме в една графа с него в момента“, категоричен е 33-годишнитя американец в интервюто си за Sportskeeda.

Хил прекара само няколко месеца с титлата около кръста си, след като през януари 2023 г. го отне от Гловър Тейшейра (33:9) в последния мач за бразилския ветеран. След това трябваше да се изправи срещу „Поатан“, но контузия провали мача им, а от UFC решиха да му отнемат пояса и да го заложат на битката между Перейра и Иржи Прохазка (30:5:1). Той все пак получи възможност да си го върне от Алекс, но мачът им приключи още в първия рунд след тежък нокаут за Джамахал.

Сега бившият №1 е в кампания, за да се завърне в октагона, след като излекува нова краткосрочна контузия и по всичко личи е готов за още екшън.