Начало ММА Ду Плесис към Чимаев: Искам да ти отнема нулата

Ду Плесис към Чимаев: Искам да ти отнема нулата

Ду Плесис към Чимаев: Искам да ти отнема нулата
0

Дрикъс Ду Плесис (22:2) официално се изказа по повод победата на Хамзат Чимаев (14:0) над Робърт Уитакър (14:0), след като изглежда вече е почти сигурно, че чеченецът ще е следващият претенденте за титлата в средна категория.

Наистина съжалявам за Роб. Изглеждаше супер готов, но това е бойната игра. Поздравления за доброто представяне на Хамзат. Толкова по тази тема – нямам търпение да ти отнема нулата“, написа южноафриканецът в своя X-акаунт.

„Борж“ записа шестата си победа със събмишън в кариерата, като така изравни актива си от шест нокаута. Два пъти той стигна до съдийско решение в единствените срещи, преминали отвъд втория рунд, а именно срещу Гилбърт Бърнс (22:8) и Камару Усман (20:4).

Ду Плесис от своя страна има 9 нокаута и 11 събмишъна, но за разлика от Хамзат е опитвал вкуса на поражението и то на два пъти, макар и извън октагона на UFC. През 2018 г. бе нокаутиран от Роберто Солдич (20:4) в KSW, а през 2014 г. се предаде срещу Гарет МакЛилан (13:6) в EFC.

Шампионската титла при средните все още не е заложена официално, така че няма да е изненада, ако организаторите я поставят начело на UFC 312 на 10 февруари в Австралия.