Начало ММА Официално: Иви и Агилера дебютират в UFC

Официално: Иви и Агилера дебютират в UFC

Официално: Иви и Агилера дебютират в UFC
0

Антъни Иви и Кристиян Агилера ще дебютират в UFC с двубой помежду си на събитието UFC Fight Night 172, което трябва да се проведе на 13 юни в Лас Вегас. Сблъсъкът ще бъде в полусредна категория.

Иви има баланс от 8 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (5 с нокаут и 3 след събмишън). Американският боец не познава вкуса на поражението от 2017 година когато губи от Сантос Росалес след събмишън в края на първия рунд във Fury FC. От тогава насам „Аквамен“ има 5 поредни спечелени срещи (Дерек Ейдждей, Уошингтън Люис, Аарън Рийвс, Джейсън Лангелие и Уилис Блек). След нокаута над Блек в последната си среща в клетката, 30-годишният Иви получава предложение за договор с най-известната ММА верига в света, което той приема.

Кристиян Агилера е с баланс от 13 успеха и 6 поражения. Американският боец е спечелил цели 10 срещи преди финалния гонг (всичките с нокаут). Той се намираше в серия от 2 загуби (Матю Фринчу и Дейвид Мишауд), но в края на миналата година нокаутира Кжиштов Кулак още в първи рунд в Celtic Gladiator. „Звяра“ продължи с успехите, побеждавайки Глаусио Елизарио на събитието LFA 81, провело се на 31 януари, след което подписа с UFC.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".