Начало Бокс Канело заведе ново дело срещу промоутъра си и DAZN
0

Канело заведе ново дело срещу промоутъра си и DAZN

Канело заведе ново дело срещу промоутъра си и DAZN
0

Саул “Канело” Алварес внесе ново обвинение в съда срещу промоутъра си “Голдън Бой Промоушънс” и стрийминг услугата DAZN.

Повторният иск е предявен пред Върховния съд на щата Калифорния за областта Лос Анджелис, след като предишното дело беше прекратено от Щатския областен съд за Централна Калифорния. “Канело” и хората му предявиха иск за пропуснати ползи на стойност 280 милиона долара по договор за 365 милиона от 2018 г., като в него обвиняеми отново са “Голдън Бой Промоушънс”, собственикът ѝ Оскар де ла Оя и DAZN.

View this post on Instagram

Just keep going.

A post shared by Saul Alvarez (@canelo) on

“Поведението на “Голдън Бой Промоушънс” и нарушенията им на договора не могат просто да бъдат приписани на неуспеха на DAZN да плати лицензионните си такси. В договора Де ла Оя лично гарантира плащанията. След като DAZN заявиха, че няма да могат да платят, щабът на Алварес даде няколко седмици на “Голдън Бой” да намерят алтернатива за излъчване на мачовете му и да гарантират плащане. Но от “Голдън Бой” не предоставиха нито един вариант. Нещо повече – те нарушиха договора за конфиденциалност, след като разпространиха до медиите детайли, с цел да привлекат повече внимание”, коментираха от адвокатската кантора “Фирма Малоуни”, която защитава “Канело”.