Начало Без категория България с осем медала от Евро 2017 по таекуон-до

България с осем медала от Евро 2017 по таекуон-до

България с осем медала от Евро 2017 по таекуон-до
0

България спечели 8 медала на завършилото в зала „Арена Армеец“ Европейско първенство по таекуон-до в неолимпийската версия ITF. Александра Славчева заедно с Неда Крумова и Стефани Величкова се нареди трета в отборната надпревара при девойките на дисциплината „Силов тест“. Шампионки станаха германките, втори са представителките на Румъния. Така Славчева завърши надпреварата с четири отличия след бронз в отборното състезание заедно с Крумова и Александра Дункова на „Специална техника“, злато на „Специална техника“ индивидуално и бронз на „Спаринг“.

В дисциплината „Силов тест“ Серкан Хасан грабна бронза при юношите в конкуренцията на 57 състезатели, като отстъпи единствено пред сочените предварително като фаворити силни представители на Германия и Полша. Това бе второ отличие за Серкан, станал трети в тандем с Мартин Божилов на „Традиционен спаринг“.

Медалист при юношите е и Михаил Димитров, стигнал до бронза в дисциплината „Форма“. Единственият медал при мъжете донесе Бисер Манчев, спечелил сребро в дисциплината „Форма“. За четирите дни в българската столица бяха раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки. Зрителите видяха уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята на Стария континент с участващи 592 състезатели от 31 страни и над хиляда ангажирани в събитието, с организатори Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София – Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.