Начало Други Отбори се изтеглят от Тбилиси заради коронавирус на Големия шлем

Отбори се изтеглят от Тбилиси заради коронавирус на Големия шлем

Отбори се изтеглят от Тбилиси заради коронавирус на Големия шлем
0

Турнирът от Големия шлем по джудо в Тбилиси (Грузия) е белязан от сериозна COVID-19 вълна. До момента организаторите не се бяха сблъсквали с подобни проблеми – вече две от водещите страни изтеглиха отборите си.

Френската федерация даде информация за три положителни проби при мъжете. 

Те са били настанени в отделен хотел от жените, но въпреки това всички се прибират обратно в Париж. Това предизвика вълна от страх, като Германия също изтегли свои състезатели.

Божидар Темелков записа победа на Големия шлем в Тбилиси

До момента с коронавирус в Тбилиси освен тримата французи са трима кубински бойци, южноафриканец, монголец, бразилец и грък. Очаква се броят на положителните тестове да се увеличи до края на турнира.

Не се знае как тази мини криза ще се отрази на предстоящия турнир от сериите в Анталия, а континенталните първенства започват след две седмици.

Всички турнири са от голямо значение за олимпийските квоти.

Именно затова някои делегации бяха изтеглени от Тбилиси. Евентуална положителна проба и двуседмична карантина може да направи на пух и прах мечтите за Токио, а заразяването с вируса и последиците от него могат да извадят някой състезател от сезона.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.