Начало ММА Вейли Жан: Китайските бойци ще впечатлят света
0

Вейли Жан: Китайските бойци ще впечатлят света

Вейли Жан: Китайските бойци ще впечатлят света
0

Шампионът на UFC в категория “сламка” при дамите Вейли Жан очаква сънародниците ѝ от Китай в най-скоро време да се превърнат във водеща сила в световния ММА.

Жан ще защитава пояса си срещу Роуз Намаюнас на 24 април, като не се е била вече повече от година. На 7 март миналата година тя направи първата си успешна защита – срещу Йоана Йенджейчик и сега се надява отново да запази титлата. 

“Не съм се била цяла година и често се депресирах от това, особено когато гледах другите момичета в октагона. Бях отчаяна в желанието си да се присъединя към тях. Но научих много през тази година. Силата и уменията ми се подобриха. Втората защита е много по-трудна. Но колкото по-труден е процесът, толкова по-сладка е победата. Защитата на титлата ми даде да разбера колко обещаващ и вдъхновяващ може да е. Затова вярвам, че и този път всичко ще е наред”, каза шампионката пред агенция “Синхуа”.

Говорейки за вдъхновение, китайката не скри радостта си, че в последните години много деца в родината ѝ са започнали да се занимават с ММА заради нея.

“Вярвам, че не след дълго китайските бойци ще впечатлят света на ММА. Щом човек си постави цел, не се отказва, въпреки трудностите. Бориш се докрай и не забравяш откъде си тръгнал”.