Начало ММА Официално: Намаюнас и Андраде отново една срещу друга в октагона

Официално: Намаюнас и Андраде отново една срещу друга в октагона

Официално: Намаюнас и Андраде отново една срещу друга в октагона
0

Джесика Андраде ще спори с Роуз Намаюнас на събитието UFC 251, което трябва да се проведе на 11 юли на бойният остров на Дейна Уайт. Това ще бъде втори сблъсък между двете бивши шампионки на организацията в категория „сламка“. В първия, провел се на 11 май 2019 година, Андраде нокаутира литовката във втория рунд, с което я свали от трона.

Двете трябваше да се срещнат в октагона през април, но събитието пропадна поради пандемията от короанвирус. По-късно Намаюнас заяви, че не иска да се бие, защото нейни близки са починали в следствие на вируса.

Намаюнас има баланс от 8 успеха и 4 поражения в ММА. Цели 6 сблъсъка тя е спечелила преди финалния гонг (1 с нокаут и 5 след събмишън). 27-годишният боец беше в серия от 3 поредни успеха (над Мишел Уотърсън и два пъти над Йоана Йонджейчек), но именно Андраде спря победната й серия. От тогава насам Намаюнас не е влизала в октагона.

Джесика Андраде е с баланс от 20 победи 7 загуби в ММА. Тя е спечелила цели 14 сблъсъка преди финалния гонг (7 с нокаут и 7 след събмишън). Бразилката беше в серия от 4 поредни успеха (над Клаудия Гаделя, Тиша Торес, Каролина Ковалкиевич и Намаюнас), но в края на август 2019 година, тя бе нокаутирана за само 42 секунди от Вейли Жан и по този начин изгуби титлата си.

Победителката от този сблъсък със сигурност ще стане първи претендент за пояса на Жан.