Начало ММА Официално: Ковалкиевич срещу Ян през февруари в Нова Зеландия

Официално: Ковалкиевич срещу Ян през февруари в Нова Зеландия

Официално: Ковалкиевич срещу Ян през февруари в Нова Зеландия
0

Сблъсъкът между двете ще бъде в категория „сламка“.

Каролина Ковалкиевич ще спори с Шаонан Ян на събитието UFC Fight Night 168, което ще се проведе на 23 февруари в Окланд, Нова Зеландия.

Ковалкиевич има баланс от 12 победи и 5 загуби в ММА. Откакто е част от UFC, полякинята има 5 успеха срещу 5 поражения. 34-годишният боец не познава вкуса на победата от 7-ми април 2018 година когато победи Фелис Хериг с неединодушно съдийско решение на събитието UFC 223. От тогава насам Ковалкиевич записа три поредни загуби. Първа бе с накаут в първи рунд от Джесика Андраде през септември миналата година. Мишел Уотърсън и Алекса Грасо пък победиха полякинята през настоящата година. Много е вероятно при нова загуба, Ковалкиевич да напусне компанията.

Шаонан Ян е с баланс от 11 успеха и 1 поражение в ММА. Китайката няма загуба от 2010 година насам, намирайки се в серия от 9 поредни спечелени сблъсъка. Последните 4 от тях са в UFC. През 2018-та Ян победи Вивиан Перейра и Сюри Кондо, а тази година, в нейна „жертва“ се превърна Анджела Хил на събитието UFC 238, провело се на 8 юни в Чикаго, САЩ.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".