Начало Други Разрешават всички спортни мероприятия у нас

Разрешават всички спортни мероприятия у нас

Разрешават всички спортни мероприятия у нас
0

От 10 юни 2020 година в България са позволени всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1,5 м.

Това стана ясно от издадена заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Тя гласи още, че от 15 юни 2020 година се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на закрито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също излезе с изявление по темата. Той сподели пост в социалните мрежи.

Спортните състезания ще бъдат разрешени от следващата седмица! Спортният живот в България е близо до своя цялостен рестарт.

Това е поредната добра новина за българския спорт, след подновяването на футболния шампионат, допускането на зрители за мачовете от Първа лига и отварянето на фитнес центровете, фитнес залите, басйените и плувните комплекси“ , написа министърът в профила си във Facebook.

Припомняме, че спортът, както и нормалният живот на хората беше нарушен поради пламналата пандемия от коронавирусна инфекция, обхванала цялата планета. До този момент, според статистиките на университет „Джонс Хопкинс“, заразените по цял свят са повече от 6 милиона и 500 хиляди, а починалите са над 386 хиляди души.