Начало Други Спортните събития на закрито ще се провежда при 50% капацитет

Спортните събития на закрито ще се провежда при 50% капацитет

Спортните събития на закрито ще се провежда при 50% капацитет
0

Провеждането на спортни събития на закрито се допуска до 50% използваемост на местата на съоръженията. Това обяви вчера министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. След това министърът на спорта Красен Кралев излезе с открита позиция.

„Категорично смятам, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително, защото статистиката показва голямо увеличение на броя на заразените. Още по-притеснително е, че  хората в тежко състояние у нас са три пъти повече, като сред заболелите има и български спортисти“, коментира Кралев.

Според спортния министър сме на прага на втора вълна от заболели от коронавирус в България. Той призова спортните федерации, клубовете и феновете да спазват отговорно наложените противоепидемични мерки.

„Важното е да съхраним живота и здравето на хората, за да продължим да се наслаждаваме отблизо на любимите си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на заразата чрез общи усилия и отговорно поведение към себе си и към околните. Само заедно можем да се справим! Пожелавам скорошно оздравяване на засегнатите от вируса!“, добави още Красен Кралев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.