Начало Бокс Фюри и Хънтър с нова дата за сблъсък
0

Фюри и Хънтър с нова дата за сблъсък

Фюри и Хънтър с нова дата за сблъсък
0

Хюи Фюри и Майкъл Хънтър се разбраха за нова дата, на която да се проведе дългоочакваната им битка. Двамата трябваше да се срещнат през юли, но мачът бе отменен зарази заболяване на братовчеда на Тайсън Фюри. В резултат на това се наложи промяна в плановете и нови преговори.

Днес стана ясно, че британецът и Хънтър ще се сблъскат на 29 октомври. Мачът е елиминационен на WBA, като победителят ще стане първи подгласник в организацията. Успех ще му позволи да претендира за пояса, който се държи от Даниел Дюбоа. Асоциацията е известна с множеството си титли, като основната все пак е притежание на Олександър Усик.

Нямах желание да променяме датата, но и нищо не можех да направя. Готов съм вече на 100 процента. Това са мачовете, които искам. Никой няма желание да се бие с него, защото е опасен. Затова и аз приех това предизвикателство“, заяви Хюи Фюри.

Британецът има актив от 26 победи и три поражения, които дойдоха в мачовете с Джоузеф Паркър, Кубрат Пулев и Александър Поветкин. Хънтър от своя страна има 20 успеха и само една загуба, в битка с Олександър Усик в полутежка категория.